A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Гримайлівської селищної ради

Нові рекомендації МОН щодо організації освітнього процесу під час війни

Дата: 07.03.2022 11:04
Кількість переглядів: 49

МОН надало рекомендації в листі від 06.03.2022 № 1/3371-22 https://drive.google.com/drive/folders/1WNfJyog7Wp3GB6mH4j_QsODPFwAw0V39

Освітній процес МОН рекомендує організовувати залежно від ситуації.
Може бути:

  • тимчасове призупинення освітнього процесу (працівники закладів освіти виконують заходи та завдання, визначені військово-цивільною адміністрацією);
  • навчання дистанційне або за змішаною формою (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією).

Навчання учнів з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб. Можна організувати за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою). Також вони можуть тимчасово відвідувати, за заявою одного з батьків, заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування.
    За зазначених варіантів організації освітнього процесу МОН рекомендує активно використовувати наявні електронні ресурси, насамперед Всеукраїнську школу онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти.

Навчання дітей з особливими освітніми потребами. МОН рекомендує розглянути можливість надавати корекційні послуги дистанційно, зокрема й дітям з числа внутрішньо переміщених осіб. Корекційні послуги надають залежно від рівнів підтримки, за якими розподілені діти. Можна використовувати такі засоби комунікації:

  • розміщення завдань і рекомендацій на сайті закладу;
  • створення груп із батьками, учнями в соціальних мережах: Viber, Telegram, WhatsApp тощо;
  • використання електронних платформ: ZOOM, Google Clasroom тощо;
  • проведення скайп-конференцій; спілкування в телефонному режимі; листування через електронну пошту тощо.

Психологічна підтримка дітей. МОН просить у спільнотах для батьків поширювати інформацію про те, як психологічно підтримувати дітей. Інформує, що на сторінці психологічної турботи від Світлани Ройз (https://mon.gov.ua/ua/psihologichna-turbota-vid-svitlani-rojz) є публікації:

  • як подбати про дитину, якщо ви перебуваєте з нею в укритті;
  • якщо батько чи мати захищає країну;
  • правила підтримки, якщо родина евакуюється з дитиною. Також можна користуватися ресурсами, які пропонують громадські організації.

Дозвілля. Заклади позашкільної освіти розміщуватимуть відеоматеріали, за якими можна проводити заняття з дітьми, організовувати їхнє змістовне дозвілля.


« повернутися

Вхід для адміністратора