A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Гримайлівської селищної ради

День цивільного захисту в закладі освіти

Дата: 05.05.2023 22:02
Кількість переглядів: 39

Сьогодні воєнні ризики є частиною життя, тому маємо бути готовими захистити себе і дітей, сформувати ключові та стійкі компетенції у здобувачів освіти про безпечну поведінку.

05 травня 2023 року проведено показовий День цивільного захисту в ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Пулюя смт. Гримайлів Гримайлівської селищної ради.

У заході взяли участь керівники закладів загальної середньої освіти громади, начальник відділу Галина Цвігун.

Захід розпочався із «круглого» столу щодо організації та реалізації завдань цивільного захисту в закладах освіти. Директор ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Пулюя смт. Гримайлів Капелюх В. Я. ознайомив учасників семінару-практикуму з документацією з питань цивільного захисту в закладі освіти та з планом проведення Дня цивільного захисту. Для керівників закладів освіти презентовано Клас безпеки та роздано методичний матеріал щодо облаштування таких класів.

Практичну частину показового Дня ЦЗ розпочато із практично-тренувального заняття з евакуації «Дії учасників навчально-виховного процесу при виникненні НС (пожежа)». Вчителі вивели дітей із будівлі школи в безпечне місце згідно зі схемами евакуації. Також з метою закріплення знань та практичних навиків, для учнів проведено естафету з елементами виконання нормативів цивільного захисту.

Далі захід продовжився за участю працівників Гримайлівського місцевого пожежного об’єднання (ДПО) Гримайлівської селищної ради. Надзвичайники надали можливість школярам спробувати себе у ролі справжніх пожежників-рятувальників, загасити умовну пожежу за допомогою подачі води пожежним рукавом.

Заплановані заходи Дня ЦЗ проведено цікаво та змістовно.


« повернутися

Вхід для адміністратора