A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Гримайлівської селищної ради

Проведення Дня безпеки в закладі дошкільної освіти

Дата: 17.05.2023 12:40
Кількість переглядів: 192

  Пріоритетним завданням системи дошкільної освіти є охорона життя, збереження та зміцнення здоров'я  дошкільників. Щоб сформувати у свідомості дітей відчуття особистої та колективної безпеки, навичок розуміння та оцінки небезпеки в закладах дошкільної освіти кожного року запроваджено проведення Тижня безпеки дитини.

  16 травня 2023 року  в ЗДО «Калинка» смт Гримайлів відбувся семінар-практикум в рамках «Тижня безпеки дитини» на тему: «Алгоритм дій учасників освітнього процесу у разі виникнення надзвичайних ситуацій», в якому взяли участь керівники закладів дошкільної освіти та начальник відділу Галина Цвігун.

  Захід розпочався із виступу інженера з охорони праці Кордюка С. Р., який ознайомив присутніх з нормативно-правовою базою з цивільного захисту в закладах дошкільної освіти та правилами поведінки учасників освітнього процесу під час надзвичайних ситуацій.

  Практичний блок семінару-практикуму розпочала директор ЗДО «Калинка» Рожко Т. М., яка поділилась досвідом роботи з питань цивільного захисту в закладі. Далі учасники заходу мали змогу переглянути заняття з дошкільнятами  «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати».

  Наступним етапом практичного блоку було проведення евакуації дітей з приміщення  під час виникнення умовної пожежі, а також, з дотриманням усіх правил протипожежної безпеки, дозволили вихованцям загасити водою і піском розведене багаття. На вулиці дошкільнят вже чекав пожежний автомобіль Гримайлівського місцевого пожежного об’єднання (ДПО). Пожежники продемонстрували  спорядження, роботу вогнегасника, а також дозволили  всім бажаючим побувати всередині автомобіля. 

   Для всіх учасників захід пройшов цікаво та повчально.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора