A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Гримайлівської селищної ради

9 листопада 2022 року працівники закладів культури Гримайлівської ТГ відвідали Копичинецький музей театрального мистецтва

Дата: 10.11.2022 16:17
Кількість переглядів: 5

9 листопада 2022 року, у Всеукраїнський день працівників культури і народного мистецтва, працівники закладів культури Гримайлівської ТГ відвідали Копичинецький музей театрального мистецтва. Це один із унікальних музейних закладів Тернопільщини.

Екскурсійний маршрут розпочався із холу Копичинецького міського центру культури і дозвілля, де мали можливість ознайомитися із творчістю місцевого художника з села Яблунів Степана Ядловського, котрий зараз захищає нашу державу від окупанта.

Цікавою і захоплюючою стала подорож від минулого до сьогодення розвитку українського театру у 7 залах музею. Тут створена особлива аура, ілюзія присутності акторів, відчуття доторку до щойно минулого дійства.

Наші працівники культури мали можливість оглянути експозиції, відтворенні у вітринах, діорамах, об’ємних масках, ляльках, документах, а також побачити особисті речі акторів, театральні костюми, атрибути.

Кожен із музейних залів захоплював своїм змістом, декораціями.

Із розповіді пані Руслани Савки присутні дізналися про історію створення музею театрального мистецтва, зокрема про великий вклад у розвиток театрального мистецтва на теренах копичинецької землі талановитого  режисера Ореста Савки. 

З хорошими емоціями працівники культури повернулися додому та приємним спогадом залишиться цей день для кожного, адже театральне мистецтво – це вічне мистецтво, яке скрашує наші будні, дарує нам незабутні враження.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора