A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Гримайлівської селищної ради

ІІ етап ХXІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

Дата: 25.01.2024 09:44
Кількість переглядів: 11

  24 січня у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Гримайлівської селищної ради відбулося засідання журі ІІ етапу ХXІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходить під гаслом „Об’єднаймося ж, брати мої!”, у номінаціях „Література” та „Історія України і державотворення”. Цьогоріч епіграфом до конкурсу є слова Тараса Шевченка: „Смійся, лютий враже! Та не дуже, бо все гине, - Слава не поляже” („До Основ’яненка”).

  На розгляд журі було подано 8 робіт: по 4 у кожній із номінацій.

 Творчі доробки присвячено визвольній боротьбі українського народу за свободу й незалежність, волонтерському руху в Україні та з нагоди відзначення 210-ої річниці від дня народження великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка.

  Роботи з літератури були різноманітними за жанром та формою: поезія, есе, твір-сповідь. Слід відзначити дослідницький характер робіт з історії, що характеризувалися використанням оригінальних джерел.

За результатами роботи журі переможцями стали:

  • у номінації «Література»- Дмитришин Володимир Іванович, учень Товстенської гімназії, робота «Ототожнений навіки з Україною»;
  • у номінації «Історія України і державотворення» - Лис Анна Тарасівна, учениця Гримайлівського ліцею ім. Івана Пулюя, робота «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ».

  Вітаємо переможців, бажаємо успіхів, творчого натхнення  усім учасникам Конкурсу та дякуємо наставникам за оригінальні ідеї,  тематичне різноманіття та виконання творчих робіт на високому рівні.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора